Компанията майка на Google – Alphabet, обяви, че бордът ѝ е

...
Компанията майка на Google – Alphabet, обяви, че бордът ѝ е
Коментари Харесай

Alphabet обяви сплит на акциите си при съотношение 20 към 1

Компанията майка на Гугъл – Alphabet, разгласи, че бордът ѝ е одобрил проекти за сплит на акциите при съответствие 20 към 1, съобщи Си Ен Би Си.

Новината бе оповестена по време на корпоративния доклад на компанията за последното тримесечие.

Този ход идва година и половина, откакто Apple раздели акциите си за финален път, давайки по три акции на всеки вложител, които има една акция в компанията.

Alphabet има намерение да направи сплит на акциите си от клас A, клас B и клас C. Промяната ще влезе в действие през юли, само че изисква преди този момент да получи утвърждението на акционерите

Решението е разумно поради високата цена на акциите Alphabet, която е измежду дребното компании в света с пазарна капиталзиация от на 1 трлн. $. В края на борсовата сесия във вторник книжата на Alphabet се продаваха за над 2750 $ за акция, което е двоен растеж на цената спрямо май 2020 година По-ниската цена при разделянето би разреши на повече вложители да купят цели акции, а не част от акция.

Ако сплитът трябваше да се случи във вторник, цената на една акция щеше да падне от 2752,88 $ на 137,64 $, като всеки действителен вложител щеше да получи 19 спомагателни акции за всяка една, която има.

В своя доклад за последното тримесечие Alphabet разгласи, че е записала облага на акция от 30,69 $ при доходи от 75,33 милиарда $, до момента в който упованията бяха за облага на акция от 27,34 $ при доходи от 72,27 мрлд. $ сочат данни на Refinitiv. Печалбата на компанията за последното тримесечие възлиза на 20,64 милиарда Долара спрямо 15,23 милиарда $ за същия интервал на миналата година.

Приходите от реклами на Гугъл са достигнали 61,24 милиарда $, което е растеж от 33% по отношение на същия интервал на миналата година. Приходите от рекламите в Youtube са достигнали 8,63 милиарда $, а приходите от отдела за облачни услуги – 5,54 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР